Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Annemiek Langelaar - donderdag 7 mei 2015

Goedemiddag,
Wat leuk om over oud-Almelo te lezen! Al surfend kwam ik toevallig op deze website terecht. Ik ben in 1948 geboren op de Sluiskade NZ , heb daar tot mijn 17e gewoond en bracht ook veel tijd op, in of langs het water door. Fijne herinneringen. Mijn broer Hans heeft in de 50-er jaren na schooltijd vaak bij boer Hammink gewerkt. Na ruim 35 jaar in Eindhoven te hebben gewoond, ben ik blij nu weer in het oosten te wonen!

Vriendelijke groet
Annemiek

I.Beck - zaterdag 19 juli 2014

In mijn bezit is een schilderijtje van C.J.van der Aa, "Vroege wintermorgen", Boerderijen Beld en van der Aa, Albergen , januari 1945.
Ik vraag me af of die boerderijen in Almelo stonden of in Albergen ?
Kon ze niet terugvinden bij Windshoek Almelo boerderijen 1,2,3.
Hebt u meer informatie hierover ?
beck0076@planet.nl

Gerrit de Voer - 2012-10-12 12:13:07

Met veel plezier deze website gelezen. Het was een feest van herkenning. Ik heb mijn vroegste jeugd in Almelo ( De Riet, Pijlkruidstraat). Tot einde 1954 (3e klas) ging ik naar de Windhoekschool, net als men oudere broer Herman (1941-2005). Als we vrij waren van school  waren zwierven we veel, met andere buurjongens, door de omgeving van Almelo. De verhalen over de Wetering komen me bekend voor. In het voorjaar katvisjes en salamanders vangen in de kraakheldere wetering. Soms met een zelf geknutseld schepnetje en soms met stok, naaigaren, luciferpinnetje als dobber. 's Winters  "scholletje trappen" op de toe gevroren sloten. Boer Willems gooide als zijn appeltjes, klein en zoet, over de heg als we op weg waren naar school. De beide bosjes noemden we Bokhovenbos 1 en Bokhovenbos 2. Bokhvenbos 2 was  de meest geheimzinnige er daar, vertelden de grotere jongens, spiritus gedronken. Getuige het groot aantal lege flessen was dat  ook zo. Het liedje over vrouw Anna van den Elst werdt daar eveneens, zonder dat ik de betekenis daar van begreep, uit volle borst werdt gezongen.Ik herinner me eveneens het circus " Strassburger" dat aan het eind van de Hofkampstrat stond. Mijn ouders hebben daar een avondvoorsteling bezocht. Natuurlijk ook de  "wilde dieren" die er stonden.
Ik ga het boek zeker kopen.

Gerrit de Voer

Ans Schuurman - dinsdag 13 maart 2012

  

                         Beste heer Bleeker
IK heb mijn school jaren door gebracht op de Windshoeks
school was samen met mijn zus Tiny Schuurman .Wij waren
die toen appeltjes kregen van boer Willems,en het waren heerlijke appels.ansschuurman @kpnmail.nl
                             hartelijke Ans Schuurman

Ria Hospers - 2011-09-13 15:50:22

Beste meneer Bleeker,

Ik wil hierbij graag het boekje over de Wetering in de Windshoek in Almelo bestellen. Via de boekhandel kon ik het nog niet te pakken krijgen.

Ik hoop dat ik uw boek snel mag ontvangen.
Met vriendelijke groet, Ria Hospers.


Henri Willemsen - 2011-09-11 01:19:39

Beste meneer Bleeker,   Ik had het boekje al eens van de bibliotheek geleend en het met veel plezier gelezen. De Windshoek kwam nogal veel voor in de verhalen van vroeger bij ons in de familie. De oude Albert Willemsen was familie van ons, de rest woonde voornamelijk aan de Bornsestraat en de Deldensestraat. Aangezien de meeste ouderen zijn overleden en ik dus veel te laat ben begonnen met een familie stamboom/verhaal is uw boek een waardevolle bron van informatie voor mij. Als er nog een druk van komt dan houd ik mij aanbevolen voor een exemplaar. Er zijn nog foto's van het oude boerderijtje van Albert W. bij het Twents-museum in Enschede in het archief.   vr groet, Henri  

Wim van Dorp - 2011-09-11 01:07:04

Beste Hr.J.Bleeker,   Ik zal mij eerst even voorstellen, Mijn naam is Wim van Dorp,en woon in Almelo mijn hele leven en dat is 66 jaar. Ik verzamel ansichtkaarten ( oude en nieuwe ) ,en boeken van en over Almelo.   Ik heb het stuk over u in het Dagblad Tubantia met aandacht gelezen,ook voor mij was hier het nodige herkenbaar,graag wil ik dan ook in het bezit komen van dit boek. Ik hoop dat er genoeg personen zijn die geinterresseerd zijn in de nieuwe uitgave.   Graag verneem ik van u wat de mogelijkheden zijn,alvast dank hiervoor.  

Jan Rutgers - 2011-09-07 10:20:52

Jan, goedemorgen, met belangstelling het stukje in de Tubantia gelezen. Wij liepen vroeger altijd door de Windslaan naar de Windhoekschool. Wij hadden een kruidenierszaakje aan de Bornsestraat tegenover de  Schipbeekstraat. De Hofkampbosjes, zoals dat in de krant staat, noemden wij altijd Bokkembosjes en daar speelden wij ook regelmatig met de jongens van de Bornsestraat  (Jan Voskamp, mijn broer Johan en de jongens van Willems). De bloemist Kampman, is dat van de winkel aan de Veemarkt?

Gerrit Eshuis - 2011-08-26 21:56:25

Beste meneer Bleeker,

Leuk om te lezen.
Ik kende de Windshoek ook goed, zoals die door u beschreven is.
Ik heb hierdoor mijn herinneringen weer op kunnen halen en denk met spijt in het hart dat nu alles voorgoed verdwenen is..

Vriendelijke groeten
Gerrit Eshuis